Als bedrijf kun je eigenlijk niet meer zonder een website

Een website is jouw visitekaartje, een plek waar je 24/7 bereikbaar bent voor (potentiële) klanten. Bijna iedereen zoekt online naar bedrijven als ze op zoek zijn naar een dienst of product. Tegenwoordig heb je niet meer per se HTML of CSS kennis nodig om een website te maken. Er zijn een aantal Content Management Systemen of websuitebuilders waar je relatief snel websites mee kunt bouwen. Squarespace en WordPress zijn daar twee van en ik bouw met beide systemen verschillende websites.

Geen enkele website is hetzelfde en doet hetzelfde. Elk bedrijf stelt ook weer andere eisen aan een website. De een wilt graag een informatieve website waar voornamelijk veel tekst op staat, en een ander wilt een heel uitgebreide website waar je op kunt inloggen, waar je een portfolio op kunt laten zien of waar je producten of diensten kunt verkopen.
Ook qua beheer heeft ieder andere wensen. Zo wil de een de website graag zelf (en zo makkelijk mogelijk) beheren en zelf content kunnen plaatsen, en zo besteed de ander het liever uit. Vanwege deze verschillen werk ik met beide systemen.

Ik werk samen met andere professionals om jouw perfecte website te maken. Denk aan een grafisch ontwerper, fotograaf en tekstschrijver.

Laptop op bureau

Squarespace of WordPress

In deze blogpost ga ik in op de voor- en nadelen van Squarespace en WordPress en geef ik aan wanneer ik welk systeem aanraad.

Om te bepalen welk systeem het best is voor jouw website, kun je nadenken over de onderstaande vragen:

  • Welke functionaliteiten wil ik op mijn site?

  • Hoe uitgebreid wil ik mijn website?

  • Wil ik, nadat de site gebouwd is, zelf content kunnen plaatsen?

  • Wil ik de website zelf onderhouden, en hoeveel (technische) kennis heb ik van backups maken en updates uitvoeren?

  • Wil ik producten of diensten verkopen via mijn website?

 

Voordat ik voor jou een website ga maken, bespreken we samen welke wensen en eisen je aan de website hebt en welk systeem voor jouw website het handigst is.

Werkwijze

1. Kennismaking

Voordat ik aan de slag ga om jouw website te maken, wil ik je eerst een beetje leren kennen en weten wat je graag wilt voor je website. We brengen samen in kaart wat er nodig is; foto’s, teksten, de huisstijl en wat er eventueel nog meer nodig is.

2. Voorbereiding

Na het kennismakingsgesprek stuur ik je de offerte. Na goedkeuring maken we een planning wanneer het benodigde materiaal aangeleverd kan worden en wanneer ik kan starten met het ontwerp.

3. Ontwerp

Ik start (meestal samen met een ontwerper) met het ontwerp voor de homepage. Als de eerste versie van de homepage af is, bespreek ik deze met jou via een videogesprek. Daarna vindt een correctieronde plaats.
Na akkoord op de homepage ga ik verder met de overige pagina’s. Deze bespreken we ook weer tijdens een videogesprek. Daarna volgt een correctieronde.

4. Koppelen andere systemen

Gebruik je e-mailmarketing software zoals Mailblue of LaPosta, of betalingssoftware zoals Plug and Pay of KennisShop? Deze tools zal ik koppelen aan je website.

5. Testen en lanceren

Als alles staat, moet de website natuurlijk getest worden. Zijn alle redirects goed ingesteld? Werken alle koppelingen met andere systemen? Als alles goed werkt, kan de website live!

Ik maak een korte video met een handleiding hoe je zelf kleine aanpassingen kunt doen aan je website, zoals tekst aanpassen, een foto vervangen of een nieuwe pagina kunt aanmaken.

Heb jij al een website waar je tevreden mee bent, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het onderhouden ervan?

Elvira staand aan het water

Veel gestelde vragen

  • Squarespace is, net als WordPress, een Content Management Systeem waar je websites mee kunt maken. Squarespace is minder bekend, maar daardoor niet minder goed! Squarespace is sneller te leren en heeft minder functionaliteiten dan WordPress. Daar tegenover staat dat je je met Squarespace niet druk hoeft te maken om backups en plugins updaten; dat zit allemaal in bij het abonnement dat je bij Squarespace afsluit.

  • Ja zeker. Nadat ik de website aan jou heb opgeleverd, maak ik jou beheerder van de website. Alle content is en blijft van jou. De domeinnaam wordt ook onder jouw naam afgesloten (als je die nog niet hebt).

  • Standaard reken ik twee termijnen: 50% van het totale bedrag reken ik voorafgaand de opdracht en 50% bij oplevering.

  • Ik hanteer niet één vaste prijs voor een website, omdat elke website anders is en elke ondernemer andere wensen heeft. Een nieuwe website begint bij mij vanaf €1.000,- excl. 21% btw.

  • Jazeker! Ik vind het ontzettend belangrijk dat zo veel mogelijk mensen jouw website kunnen gebruiken. Daarom zal ik de website zo toegankelijk mogelijk maken.

  • Ja, de websites worden altijd mobile responsive opgeleverd.